Onsdag den 31. maj 2023 havde Harald Blåtands Laug medlemsoptagelse på vikingeborgen Trelleborg.

Blandt de 11 ny optagne medlemmer var Irlands ambassadør Elizabeth McCullough og vice ambassadør Emily Ghadimi. Ambassaden har været en aktiv part i tilblivelsen af et udvekslingsprogram, hvor en ung dansker i juni måned sendes en uge til Irland, og en ung irer den anden vej. Inden optagelsen blev ambassadøren modtaget på Slagelse Rådhus af viceborgmester Jane Dahl.

Efter optagelsen drog selskabet videre til Kragerup Gods, hvor Harald Blåtands Laug har sin Laugstue. Her stødte yderligere 32 medlemmer af Lauget til for afholdelse af den årlige Laugforsamling, med efterfølgende middag i den hyggelige Restaurant Blixen.

Forinden havde museumsinspektør Anne-Christine Larsen fortalt om Vikingeborgenes bestræbelser for at opnå optagelse på UNESCO’s verdensarv liste.

Billedtekst: De nye medlemmer. Fra venstre Jørgen Klode, Michael Andersen, Lars Fischer Rasmussen, Brian Andersen, Carsten Fich-Olsen, Emily Ghadimi, Ejvind Sandal, Sven Ole Rosenkilde, Elizabeth McCullough, Vibeke Bagger og Peter Rasmussen.

Foto: Hasse Ferrold

(Visited 2 times, 1 visits today)
Tags: , Last modified: 3. juni 2023