Harald Blåtands Laug kan med stor tilfredshed se tilbage på sommerens udvekslingsprojekt mellem Slagelse kommune og Waterford kommune i Irland.

Udvekslingsprojektet har været længe undervejs, men i foråret lykkedes det Lauget at igangsætte en 5-års samarbejdsaftale under stor medvirken af Irlands ambassade i København og den danske ambassade i Dublin.

Ud over Harald Blåtands Laug har Slagelse Gymnasium, Slagelse-Antvorskov Rotary og Waterford Rotary været involveret i processen. De to sidstnævnte Rotary klubber har haft ansvaret for indkvartering af de unge gymnasieelever, mens programmet blev organiseret af Trelleborg Museum og Harald Blåtands Laug.

De heldige gymnasieelever, der fik mulighed for at lære om de respektive landes kultur og vikinge relationer, var Alexander Noort Hansen fra Slagelse og Ben Aziri fra Waterford.

Den 18-årige gymnasieelev Alexander Noort Hansen fortæller med stor begejstring om sine mange oplevelser under opholdet i Waterford. Det er tydeligt, hvor meget den store gæstfrihed og opmærksomhed fra de lokale værter har betydet under Alexanders ophold. Jeg blev introduceret til steder og officielle personer, som jeg aldrig ville have haft mulighed for at opleve som almindelig turist bl.a. mødte jeg borgmesteren, fortæller Alexander.Irlands ambassadør, Elizabet McCullough, har på de sociale medier takket for samarbejdet med Slagelse Kommune og Harald Blåtands Laug, og alle parter ser frem til de kommende års udveksling af unge fra Waterford og Slagelse kommune.

Billedtekst: Ben Aziri i midten med oldermanden Finn Berggren og museumsdirektør Anner Kristine Larsen foran Christiansborg.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Tags: , Last modified: 21. september 2023